Posted on: May 29th, 2018 by mdros

Spagyriek

Spagyriek is een natuurlijke en holistische behandelmethode welke is gebaseerd op de helende kracht van de natuur en op de transformerende kracht van de alchemistische kruidenremedies voor de totale mens. In de alchemie worden processen van zuivering en transformatie toegepast die erop gericht zijn om de essentie (het ware Zelf, het innerlijke goud) bloot te leggen en tot ontwikkeling te laten komen.

Bij Spagyriek wordt uitgegaan van medicinale planten en kruiden, die vaak al eeuwenlang bekend staan om hun heilzame eigenschappen. Middels het bereidingsproces wordt de essentie – het diepste wezen – van deze planten bevrijd. Het eindproduct wordt dan ook aangeduid met het woord “essence”. De essences vormen een synthese van het potentieel van homeopathie, fytotherapie, Bachbloesems en Schüssler-zouten. Wat in de plant gebeurt tijdens het bereidingsproces, vindt ook in de mens plaats als hij spagyriek gebruikt:

Het draagt bij aan de bevrijding van zijn essentie zodat hij als volledig mens volledig tot bloei kan komen.

In de Spagyriek worden klachten beschouwd als processen waarbij niet alleen het lichaam, maar ook de geest en ziel betrokken zijn. De behandeling kan gericht zijn op het verlichten van symptomen, maar kan tevens tot in de diepste lagen doordringen; daar waar de kern van het probleem te vinden is.

Tijdens dit proces kan iemand zich bewust worden van datgene wat hem in de weg heeft gestaan om zichzelf te zijn en in een natuurlijke staat van heelheid te verkeren. Spagyriek brengt deze informatie naar de oppervlakte zodat bewustwording en heling mogelijk is en de mens een staat van harmonie in lichaam, geest en ziel hervindt.